آنتونی گیدنز:
به نظر من مهم ترین اتفاق در حال وقوع این است که ما دیگر بر اساس آنچه فرهنگ و یا سرنوشت محتوم به ما دیکته می کند زندگی نمی کنیم. دیگر زنان و مردان در چارچوب سرنوشتی که بواسطه ی نقش آنها از پیش تعیین شده است زندگی نمی کنند. به عبارتی دیگر هویتمان باید بیشتر توسط خودمان کشف و طراحی شود، نه بواسطه ی نقش های اجتماعی که بازی می کنیم. به بیانی فنی تر، شناخت مان از خود و هویت خود، به صورت پروژه ای باز اندیشانه در آمده است. باید مدام به این فکر کنیم که هستیم؟ چگونه به نظر می آییم؟ چه شکل هستیم؟ چگونه می خواهیم باشیم؟ و پاسخ این سوالات به نسبت بسیار بازتر و غیر مشخص تر شده اند. گیدنز، آنتونی (1384): چشم اندازهای جهانی، محمد رضا جلایی پور، تهران: طرح نو، چاپ دوم: 1384، ص 126
۱ نظر:
اتفاقا من هم این کتاب فوق العاده را خوانده ام و در دادن دید جامعه شناسانه خیلی کمک می کند.
آنتونی گیدنز نظریه پرداز دربار تنی بلر به نظر من یکی از جامعه شناسان بزرگ است و با نظریه ساختیابی اش واقعا انقلابی در جامعه شناسی مدرن به وجود آورد.نمی دانم اما فکر می کنم این نظریه ساختیابی گیدنز هم دستخوش تغییراتی شود.
این متن هم که شما انتخاب کرده اید به نوعی با نظریات مارکسیست ها در می آمیزد و آنها را مورد نقد و چالش قرار می دهد که در مقاله"زندگی بازاندیشانه" ممطمح نظر قرار گرفته است.
نباید از ترجمه ی فوق العاده سلیس و روان محمد رضا جلالی پور هم غافل شد. انصافا عالی ترجمه کرده است.
آقای توکلی عزیز خسته نباشید.
ارسال یک نظر